Wednesday, 2017-06-28, 11:44 PM
Welcome Guest | RSS
 
Main fesnjoon (خــــــــورش فسنجان) - ForumRegistrationLogin
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum » Ashpazi (آشپزی) » Ghazaye irooni (غذاهای ایرانی) » fesnjoon (خــــــــورش فسنجان) (Tarze tahiye)
fesnjoon (خــــــــورش فسنجان)
MaryamDate: Saturday, 2009-10-10, 0:46 AM | Message # 1
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 19
Awards: 4
Reputation: 2
Status: Offline

خــــــــورش فسنجان

مـــــــــــواد لازم:
مغز گردو چرخ كرده : 250 گرم ¤
سینه مرغ (یا گوشت چرخش ) : 600 گرم ¤
(شکر: 3تا 4 قاشق (بستگی به ذائقه شما دارد ¤
رب انار: 10 تا 15 قاشق غذاخوری ¤
پیاز سرخ شده: 2 قاشق غذاخوری ¤
نمک و زعفران : به میزان لازم ¤

طـــــــــرز تهیه:

مغز گردوي چرخ شده را در يك ظرف مسطح مي ريزيم و به مدت 6ـ4 دقيقه با حرارت زیاد روی شعله قرار مي دهيم
در اين فاصله مرتب آنرا هم مي زنيم تا گردو تفت داده شود (اگر گردو شما زیاد چرب نبود مقدار خیلی کمی روغن مایع در ظرف بریزید)
سپس مرغ را خرد كرده و به همراه گردو،‌ پيازداغ، آب و نمك داخل ظرف گودي قرار ميدهيم ظرف را با درپوش به مدت نیم ساعت روی حرارت قرار مي دهيم تا مرغ بپزد
اگر به جای مرغ بخواهید از گوشت استفاده کنید باید از قبل گوشتها را که با پیاز رنده شده و نمک و ادویه مخلوط شده است را به صورت گلوله های خیلی کوچک در آورده و در روغن فراوان سرخ کنید
گردو و پیاز را با کمی آب گوشت بگذارید تا بپزد و گوشتها را در مرحله آخر با رب به خورش اضافه کنید
سپس رب انار، شكر و زعفران حل شده در آب (در صورت استفاده از گوشت ؛ گوشتها) را به آن اضافه كرده و مجددا" ظرف را با درپوش به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم قرار مي دهيم تا خورش كاملاً به روغن بيافت
دقت داشته باشید که این خورش نباید بعد از افزودن رب روی حرارت زیاد قرار بگیرد در صورتی که بیش از حد روی حرارت باشد هم خیلی فوری ته می گیرد هم رب آن سیاه می شود
ميزان شكر و رب انار بنا به سليقه تغيير پذير مي باشد
بعضی از دوستان مخصوصا هموطنهای ما در شمال کشور از گوجه فرنگی؛ کدو تنبل؛ رب گوجه؛ بادمجان و برای ترشی بیشتر از رب نارنج یا رب آلوچه و آبلیمو و آب نارنج نیز در این خورش استفاده می کنند
در صورتی که هر کدوم از دوستان مایل بودند براشون روش طبخ با هر کدوم از این مواد را نیز توضیح خواهم داد
اما این روش تهیه خورش فسنجون روش سنتی و معمولی هست که برای تمام ذائقه ها قابل پسند هست



Message edited by Maryam - Saturday, 2009-10-10, 0:52 AM
 
mohajerDate: Saturday, 2009-10-10, 1:20 AM | Message # 2
Admin
Group: Administrators
Messages: 16
Awards: 4
Reputation: 6
Status: Offline
In Axaro didam yedafe gorosnam shod happy mersi cool
 
MaryamDate: Saturday, 2009-10-10, 11:13 PM | Message # 3
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 19
Awards: 4
Reputation: 2
Status: Offline
Akhy elahy flower
 
Forum » Ashpazi (آشپزی) » Ghazaye irooni (غذاهای ایرانی) » fesnjoon (خــــــــورش فسنجان) (Tarze tahiye)
Page 1 of 11
Search:

Copyright Mohajer © 2017