Friday, 2024-03-29, 2:17 PM
Welcome Guest | RSS
 
Main Dolmeh (دلمه برگ مو) - ForumRegistrationLogin
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Ashpazi (آشپزی) » Ghazaye irooni (غذاهای ایرانی) » Dolmeh (دلمه برگ مو) (ghazaye irani)
Dolmeh (دلمه برگ مو)
sanyDate: Saturday, 2009-10-17, 1:15 AM | Message # 1
Lieutenant
Group: Users
Messages: 5
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline

دلمه برگ مو

مواد لازم:
نيم كيلو گرم
برگ مو
نيم كيلو گرم
گوشت چرخ كرده
نيم كيلو گرم
سبزي دلمه
150گرم
برنج
100 گرم
لپه
4-3 قاشق سوپ خوري
پياز سرخ كرده
يك استكان
آب ليمو ترش
4-3 قاشق سوپ خوري
شكر
حدود 1 پيمانه سرخالي
روغن
به مقدار كافي
نمك و فلفل و زردچوبه


توجه :
- سبزي دلمه شامل: تره، جعفري، نعناع، شويد، ترخون و گاهي پيازچه مي باشد.
- برگ موها بهتر است جوان باشد.
- در صورت تمايل مي توانيد از لپه استفاده كنيد و اجباري نيست.

طرز تهيه :
چوب ته برگ موها را مي گيريم و برگ ها را مي شوييم. در قابلمه آب را جوش مي آوريم و برگ ها را در آن مي ريزيم همين كه يكي دو جوش زد و برگ نرم شد در صافي ريخته و روي آن آب سرد مي ريزيم .
براي تهيه مواد داخل دلمه ، پياز سرخ شده را با گوشت چرخ كرده مخلوط كرده و تفت مي دهيم. سپس برنج و لپه اي كه نيم پز شده است را اضافه مي كنيم. نمك ، فلفل ، زردچوبه و در نهايت سبزي خرد شده را هم با بقيه مواد مخلوط مي كنيم. مي توان به اين مواد كمي آب ليمو هم اضافه كرد. سپس برگ ها را باز كرده، دو برگ را طوري كنار هم قرار مي دهيم كه شكاف برگ ها گرفته شود. كمي از مواد دلمه وسط برگ مي ريزيم و اطراف برگ را روي هم مي گذاريم و محكم مي پيچيم.
در يك قابلمه 3-2 قاشق روغن مي ريزيم، دو سه رديف برگ ساده ته ظرف مي چينيم. سپس دلمه ها را نزديك هم و بدون فاصله روي برگ ها مي چينيم و 3-2 قاشق روغن آب كرده روي آن ها مي دهيم و يك ليوان آب داخل ظرف دلمه مي ريزيم. بهتر است بشقابي كوچك تر از دهانه ظرف را وارونه روي دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيم تا دلمه ها بپزند. در صورتي كه با اين مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداري آب اضافه مي كنيم و در اواخر طبخ بقيه آبليمو ، نمك و شكر را مخلوط كرده، داخل دلمه مي ريزيم.
وقتي اين مواد جذب دلمه شد، آن را از روي آتش بر مي داريم. بايد توجه داشت در صورتي كه چاشني دلمه را زود بزنيم برگ دلمه سفت مي شود. دلمه برگ مو را مي توان بدون شكر تهيه كرد. بهتر است به مواد وسط دلمه كمي گوجه سبز هسته گرفته اضافه كنيم و يا لاي هر رديف دلمه كمي گوجه سبز بريزيم

 
Forum » Ashpazi (آشپزی) » Ghazaye irooni (غذاهای ایرانی) » Dolmeh (دلمه برگ مو) (ghazaye irani)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Mohajer © 2024